Individueel aan je relatie(s) werken?
Dat kan!

Soms heb je hulp nodig bij je relatie, maar is je partner niet bereid om mee te gaan. Of je wil kijken naar je eigen aandeel in je relatie en wil je partner daar helemaal niet bij betrekken. 

Het kan ook zijn dat je geen partner hebt, maar toch met me wil werken. Bijvoorbeeld aan lastige patronen tijdens het daten, relaties uit het verleden die je maar niet los kan laten of familie ervaringen die je dwars zitten. 

In sommige gevallen kunnen we dan wel samen aan de slag, in individuele sessies. 

Individueel systemisch wekren

1 op 1 met me werken, altijd gericht op relaties

Individueel aan een relatie werken

Je wil met je relatie aan de slag. Maar, je partner ziet dat niet zitten of is daar niet toe instaat. Dat is jammer en zeker een beperking in wat we kunnen doen, maar dat betekent niet dat we niet aan de slag kunnen! We bespreken in een (vrijblijvende) kennismaking samen wat er wel en niet kan met individueel werken. Voel je je daar goed bij? Dan gaan we samen aan de slag.

Aan jouw aandeel in relaties werken

Misschien heb een meer individuele vraag, gericht op relaties. Je loopt vast tijdens het daten, wil af van gedrag wat in meerdere relaties terugkomt of wil iets verwerken. Bijvoorbeeld een verbroken relatie, een moeilijk gezin van herkomst of een pijnlijk geëindigde vriendschap die nu nog invloed heeft om hoe je je opstelt naar anderen. Het kan ook zijn dat je twijfelt over je relatie, maar je partner nog niet bij deze twijfel wil betrekken. Ook dan ben je welkom bij mij.

Andere vragen...

In uitzonderlijke situaties werk ik ook aan andere vragen, al blijft de insteek altijd systemisch. Twijfel je? Neem contact op en ik denk met je mee.

Individueel werken

Bij mij werken we altijd gericht op relaties en de bredere context (omgeving, maatschappij, levensfase) waarin je je bevindt. Toch kan dat ook 1 op 1.

Individuele coaching of systeemtherapie

Kennismaking & 5 sessies
529
  • Kennismaken is vrijblijvend
  • Sessies kunnen online of op mijn praktijk in Haarlem
  • 1 op 1 werken aan relatie vraagstukken
  • Altijd in overleg, zodat ik met je mee kan denken of dit de beste keuze voor je is
  • Frequentie van sessies in overleg

Benieuwd of dit wat voor jou is? Neem contact op!

FAQ

Systeemtherapie, ook wel relatie- en gezinstherapie, gaat over de relaties tussen mensen. Je relatie met je partner, je vrienden, je gezin van herkomst, nu en in het verleden. Het heeft allemaal invloed op hoe je in het leven staat. Meestal zijn er bij systeemtherapie meerdere mensen in de kamer, maar dat hoeft niet.

Je kunt ook op een systemische manier werken aan meer individuele vragen bijvoorbeeld. Of, het is om wat voor reden dan ook niet mogelijk de mensen waar het om gaat mee te nemen. Ook dan kunnen we vaak toch aan de slag. 

Of je het beste af bent bij mij, of misschien toch bij een psycholoog via de huisarts, dat bespreek ik altijd met je! 

Bij mij? Weinig 😉 

Ik gebruik de technieken door elkaar. Maar simpel gezegd hou ik van deze uitleg:

Coaching is bedoeld voor het versterken wat wat al goed gaat, het verbeteren van vaardigheden en het mogelijk maken van groei. 

Therapie is bedoeld om te veranderen wat niet goed gaat, te helen wat pijn doet en te zoeken naar een nieuw, fijner uitgangspunt. 

Therapie en coaching zijn allebei geen wiskunde. In mijn ervaring komen we met 5 sessies een heel eind. Maar soms zal je toch nog even verder willen, dan bespreken we dat samen.

Helaas niet. Sessies met mij zijn voor eigen rekening. In sommige gevallen wil een werkgever nog weleens (een deel) vergoeden, maar dat hangt erg van jullie afspraken af. 

Dat doen we dan altijd in overleg. Soms kan dat prima en starten we naast de individueel sessies een traject voor jullie samen. Soms spreek ik je partner eerst ook eens individueel. En soms komen we tot de conclusie het handiger is om iemand anders te zoeken om met jullie samen te werken, als ik al individueel met één van jullie werk. 

Nee, het zijn echt andere dingen. Familieopstellingen zijn een tool, die op veel verschillende gebieden wordt ingezet. Ik werk er persoonlijk niet mee. Hoewel ik zeker oefeningen inzet die eraan verwant zijn. 

Systeemtherapie is een vakterm voor relatie- en gezinstherapie.  Het is een specialisatie voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Om erkend systeemtherapeut te worden  doorloop je een tweejarige post-doctorale opleiding, uitgebreide supervisie, leertherapie en uren aan werkervaring. Wil je hier meer over weten? Kijk eens op de website van de NVRG.

Ik ben aangesloten bij de NVRG als Systeemtherapeut in opleiding.

Wat coachees zeggen

Twijfel je over individueel werken?

We beginnen altijd met een vrijblijvende kennismaking. Mocht ik het idee hebben dat je bij mij niet aan het juiste adres bent of dat individueel werken geen goed idee is, dan bespreek ik dat altijd eerlijk met je. En voel je toch geen klik? Ook dat is helemaal oké. Hulp bij relaties zo laagdrempelig mogelijk maken is mijn doel. Voel je dus niet bezwaard om contact op te nemen als je nog niet zeker weet of je aan het juiste adres bent. Ik help je graag verder!