Over mij

Aangenaam! Mijn naam is Minki, oftewel Romanticoach. Ik ben afgestudeerd als psychologe met een focus op relatie- en gezinstherapie. Maar het werkveld in de GGZ was op dat moment niet waar ik me goed bij voelde. Ik ging een hele andere kant op, toch bleef er iets aan me knagen. In 2020 begon ik daarom met Romanticoach...

Een relatie vraagt onderhoud

Een gevulde gereedschapskist

Ik had een ingewikkelde relatie. Bijna 10 jaar lang. We pasten gewoon niet bij elkaar. Alleen dat zag ik niet. Het was gewoon een uitdaging die ik wel even ging fixen! Dat moest mij als (toekomstig) psychologe toch wel lukken? Dus ik verslond informatie over het verbeteren van relaties, over communicatie, over vaardigheden, wat je maar kon bedenken. Kortom, ik vulde een gereedschapskist. Ik koos het zelfs als specialisatie tijdens mijn Master en studeerde af met het plan relatietherapeut en seksuologe te worden. 

Het leven liep anders. Na mijn afstuderen weigerde ik een onbetaalde werkervaringsplek te zoeken, wat op dat moment betekende dat ik nauwelijks kans zou maken op een plekje in de benodigde vervolgopleiding. Daarom verliet ik het werkveld en kwam via een omweg in de marketing terecht. Toen mijn relatie uiteindelijk toch stuk liep, dacht ik even dat alles voor niets was geweest. Niks bleek minder waar.

Waarom wachten?

Dat veel kennis over hoe mensen zich tot elkaar verhouden in veel scenario’s handig is, realiseerde ik me al snel. Maar toen ik na een paar jaar mijn huidige partner tegen het lijf liep ontdekte ik iets veel belangrijkers: 

 

Hoe fijn een relatie kan zijn als je én goed bij elkaar past én beschikt over een goed gevulde gereedschapskist vol kennis en vaardigheden over relaties. 
 

Vaak leren stellen hun eigen gereedschapskist pas te vullen als de relatie op losse schroeven staat en therapie wordt ingezet. Dat is jammer, want er is zoveel ellende te voorkomen met de juiste kennis en vaardigheden.

Een relatie onderhouden is niet makkelijk. Waarom vinden we het normaal dat iedereen maar zelf moet uitzoeken hoe je dat doet? Het is mijn wens dat steeds meer stellen af en toe een coach inschakelen om hierbij te helpen. Zodat relaties kunnen groeien, sterker kunnen worden, kunnen veranderen zonder te breken. De Relatie Check-In is mijn eerste stap hierin. Want zeg nou zelf, wat is beter? Voorkomen of genezen? 

Minki is doortastend, eerlijk en concreet. Dit maakte de relatie-APK een cadeautje voor onszelf en de relatie.