Aangenaam
Kennismaken

Goed dan. Jullie zijn om. Of je partner is om. Jullie hebben het er al vaker over gehad, hulp bij jullie relatie. Misschien omdat er een spannende periode aankomt. Of juist omdat jullie eindelijk in rustiger vaarwater komen en er weer ruimte komt voor intimiteit. Jullie komen er even samen niet uit, hebben het idee dat dingen makkelijker zouden kunnen, of willen vooral verstevigen wat al lekker gaat. En eindelijk is de kogel door de kerk, jullie willen daar hulp bij. 

Maar dan? Hoe nu verder?

 

Oké, en nu?!

Het antwoord is simpel, kennismaken. Of je nu gelijk een pakket boekt omdat je zeker weet dat je met mij wil werken, of eerst nog even gaat verkennen wat voor opties er zijn. We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek. Dat kan best spannend zijn! Daarom leg ik graag alvast uit hoe zo’n gesprek eruit ziet.

Een kennismaking kan online, of in mijn praktijk in Haarlem. Wat jullie voorkeur heeft. Vaak heeft één van jullie mij online gevonden, of volgt één van jullie me al langer via social media. De ander weet niet altijd wie die Minki nu eigenlijk is… Dus ik begin met de vraag of het gewaardeerd wordt dat ik mezelf nog even voorstel? Wel zo fijn, als je allebei weet wie er tegenover je zit.

Vervolgens wil ik jullie beter leren kennen. Eerst als individu. Dan als stel. Heb ik een wat beter beeld van wie jullie zijn? Dan komt de vraag wat jullie bij mij brengt en waar jullie hulp bij zoeken. Vervolgens heb ik vaak nog aardig wat vragen. Een beetje geschiedenis, hoe zijn we hier gekomen? Wie zitten er in jullie systeem? Vrienden, familie etc? Hebben jullie eerder hulp gehad, samen of alleen, en wil je daar iets over kwijt? Voor je het weet zijn we drie kwartier verder.

In het laatste deel van het gesprek ben ik vaak iets meer aan het woord. Ik deel wat ik zie, wat mijn gedachtes daarbij zijn. Soms scherpen we samen jullie hulpvraag nog wat meer aan. Verder vertel ik hoe ik denk jullie te kunnen helpen. Of niet, want soms is dat ook het antwoord. Ik vertel iets meer over wat jullie van een traject bij mij kunnen verwachten en er is alle ruimte voor vragen.

En dan? Als je nog geen pakket hebt aangeschaft en je kwam alleen maar gratis kennismaken, moet je dan nu gelijk ja of nee zeggen? Nee, dat hoeft uiteraard niet. Sterker nog, ook al zie je het allebei helemaal zitten, ik sta er altijd op dat jullie het samen nog eens rustig bespreken. Zonder mij erbij. Laat het bezinken, overleg en kom dan bij me terug. Geen haast en geen druk, dat is nergens voor nodig.

Maar besluiten jullie bij mij een traject te starten? Dan kunnen we vanaf de eerste sessie meteen aan de slag. Het kennismaken hebben we immers al gehad…

Willen jullie weleens kennismaken?

Laat hier je gegevens achter en ik neem contact op voor een gratis kennismaking.