Groeien in je relatie(s)?

Gooi het in de Groep

Of je nu single bent of in een relatie zit, hoe verhoud jij je tot anderen? Tot de liefde? Wat gaat er lekker en wat eigenlijk niet? Gooi het in de groep. Het thema van deze groep is:

Onveilige hechting

Voor de angstige en de vermijders. Voor wie het net onder controle begint te krijgen, of amper weet wat een hechtingsstijl ook weer is. Herkenning, begrip en veiligheid. Dat creëren we met elkaar tijdens een Gooi het in de Groep. Traject

De prijs?

€489,-

Een groepstraject over onveilige hechting in relaties en liefde

Voor wie wil groeien in relaties, van anderen wil leren en samen nieuwe vaardigheden wil oefenen.

Zin in!

Wat gaan we doen?

In 6 online sessies gaan we met elkaar aan de slag aan de hand van het thema onveilige hechting. Daarna sluiten we af met een live sessie in Haarlem, om het geheel mooi af te ronden.

In elke sessie is er volop ruimte voor eigen inbreng, vragen, met elkaar meedenken en oefenen. Het programma ligt in grote lijnen klaar, maar ik stem het verder af op de behoeftes van jou en de verdere groep.

Om er zeker van te zijn dat de groep goed bij elkaar past en iedereen op z’n plek zit, wil ik je eerst individueel spreken voor je in kunt stappen. Dat kan via een gratis ‘Minki wat moet ik’ call. Je kunt ‘m gelijk inplannen!

 

Vermijdende hechtingsstijl

Hey, Single Vermijder

Je date een tijdje en alles lijkt lekker te gaan. Misschien is dit degene waar je al die tijd op gewacht hebt. Met deze klopt het gewoon. Dan ineens gebeurt er iets. Een ruzie, een opmerking over de toekomst, een vraag die je niet zag aankomen.  Ineens is de knop om. Het is duidelijk, je moet hier een punt achter zetten. Misschien doe je dat gelijk. Of je probeert nog een tijdje terug te komen bij de fijne gevoelens, maar neemt steeds meer afstand. De ander komt te dichtbij. Je voelt je in een hoekje gedreven. Misschien gewoon maar niet meer op die appjes reageren. Terugkijkend ga je je soms afvragen wat ook weer het probleem was. Jullie hadden het toch best leuk samen? 

Angstige hechtingsstijl

Hey, Single Angstige

Je checkt continu je telefoon. Een appje. Is het …? Nee. Je checkt social media. Terug naar Whatsapp. Voor het laatst online staat uit, derrie. Heb je iets gezegd? Even al je berichtjes van gisteren teruglezen. Hmm. Je wacht nu al 3,5 uur op een reactie. Nog iets sturen? Misschien die werkborrel vanavond afzeggen zodat je beschikbaar bent om last minute af te spreken? Oh gelukkig! Een reactie. Eindelijk. Maar nu niet gelijk terug appen. Dat zal die ander leren! Nu jezelf minimaal 4 uur inhouden. Waarom heeft wel of geen berichtje krijgen zoveel impact op je? Eén verkeerd geplaatste emoji en je dag is verpest. 

Vermijdende hechtingsstijl

Hey, Vermijder in een Relatie

Je houdt van je partner, echt waar. Maar het idee van altijd maar rekening houden met een ander grijpt je soms nog steeds naar de keel. En waarom moet er ook alweer over álles gepraat worden? Waarom moet het verleden er dan zo vaak bijgehaald, we hebben het toch over nu, of niet? Wat je voelt, wat je denkt, dat vraagt je partner vaak. Je hebt meestal oprecht geen flauw idee, maar dat antwoord wordt niet zomaar geaccepteerd. Tot je boos wordt. ‘Ik zeg toch dat ik het niet weet?!’ Hoe meer de ander vraagt, hoe meer jij de behoefte voelt om weg te lopen. Berichtjes te negeren. Telefoontjes weg te drukken. Soms komt dan ook weer die twijfel. Was het niet makkelijker, rustiger alleen? Het single leven, zonder continue van alles te moeten… Zodra je gekalmeerd bent weet je weer dat je dat ook niet bepaald ideaal vond. Dat je met een reden voor deze relatie, deze partner gekozen hebt. Je neemt je voor niet meer zo te denken. Maar zodra je weer moet gaan ‘zitten’ voor een goed gesprek sla je dicht als een oester. Het doet je partner pijn, dat zie je best en dat wil je niet. Maar ja, wat moet je dan? 

Angstige hechtingsstijl

Hey, Angstige in een Relatie

Je partner is geweldig. Je bent nog dagelijks dankbaar dat deze voor jou gekozen heeft. Maar wacht, was die zucht irritatie? Waarom staat er geen hartje in dit appje? Is de ander boos? Oh god, is dit ruzie? Heb je alles verpest?! Je partner stelt je steeds opnieuw gerust, maar wordt daar ook weleens moe van. ‘Ik zeg je toch dat alles oké is, waarom vraag je het dan nog 3 keer?’ Je kunt het niet helpen, je moet het zeker weten. Niks is erger dan wanneer jullie ‘vanavond even ergens over moeten praten.’ Vanavond? Nee, nu! Wat is er? Vertel het me? En wel meteen? Dan moeten jullie ook praten tot jij helemaal zeker bent dat alles oké is. Vaak betekent dat 3 keer hetzelfde cirkeltje rond. Na afloop blijven checken of alles nu echt weer oké is.  Je partner heeft je lieve appje vier uur geleden al gezien en nog steeds niet gereageerd. Ineens been je kwaad. Ben je soms niet belangrijk genoeg? Je zal die ander leren! Nee wacht, dat is kinderachtig. Je neemt je voor om normaal te doen. Maar als je partner thuiskomt explodeer je. Hoezo negeer je me?! Je partner schrikt. Telefoon uitgevallen, niks aan de hand, we zien elkaar nu toch? Wat is dan het probleem? Je krijgt het niet uitgelegd en later heb je spijt van je uitbarsting. Maar je kan het niet helpen. Het idee dat er misschien iets niet goed zit tussen jullie kan je hele dag verpesten. Ook als je dat helemaal niet wil

Klaar met dit patroon?

In de groep gaan we aan de slag met dit gedrag, dit patroon en deze gedachtes. Hoe kom je van een onveilige hechting naar een veiligere hechting? En wat kun je doen als je onveilige hechting ineens in alle hevigheid opspeelt? Laat mij en je groepsgenoten je helpen.


Het programma

Sessie 1. Aangenaam kwetsbaar maken
Maak kennis met elkaar, maar niet op de ‘Hoi ik ben Karel, ik ben 46 jaar, woon in Rijswijk, ik heb 2.3 kind en ik ben getrouwd met Angela’ manier. We gaan gelijk de diepte in. We oefenen met kwetsbaar zijn in de groep en nemen wat theorie rondom hechting door die belangrijk is om de rest van de sessies te kunnen volgen. Je krijgt een opdracht mee voor de volgende sessie. 

 

Sessie 2. How did we get here?
Aan de hand van je opdracht na sessie 1 gaan we kijken naar de oorsprong van je onveilige hechting. En nee, dit wordt geen rondje “lekker de ouders de schuld geven.” Hoe heeft je hechting zich ontwikkeld gedurende je leven? Wat (of wie) had een positieve impact en wat (of wie) een negatieve? Begrijpen waar je onveilige hechting vandaan komt helpt je in de volgende sessie om…

 

Sessie 3. Wacht, waar ben ik?
… te kijken waar je nu staat. We gaan aan de slag met het analyseren van patronen en triggers. Wat gebeurt nu eigenlijk als je onveilige hechting getriggerd wordt? Wat voor gedachtes komen er bij je op en wat voor protestgedrag ontstaat er? Je maakt een eigen overzicht van hoe jouw onveilige hechting eruit ziet. Daar kun je tussen de sessies aan verder werken.

 

Sessie 4. Er was eens…
De anekdote sessie. Concrete voorbeelden zijn een mooie manier om te gaan kijken naar manieren om met protestgedrag om te gaan. In deze sessie deelt iedereen een anekdote, aan de hand waarvan we kijken hoe dit een volgende keer anders zou kunnen. Ander gedrag? De situatie voorkomen? Een oefening die je kunt doen? Voor iedereen zal dat verschillend zijn.

 

Sessie 5. Er was eens deel 2…

Ervaring leert dat we deze sessie nodig hebben om aan alle anekdotes toe te komen en iedereen de aandacht te kunnen geven die nodig is. Dus we gaan nog even door!

Sessie 6. Oefening baart… verbetering?

We gaan met elkaar kijken naar technieken, oefeningen een aanpassingen in het dagelijks leven die een veiligere hechtingsstijl bevorderen. Welke oefeningen en technieken dan? Dat baseer ik op de resultaten van de eerdere sessies. Zo werken we aan de punten die het meest relevant zijn voor deze groep.

 

Afsluitende middag. Ja, een nu?
Er heeft even tijd tussen gezeten. Alles heeft kunnen bezinken. En nu zien we elkaar voor het eerst live!

We evalueren eventuele praktijkoefeningen die je in de tussentijd hebt gedaan. Bespreken wat je geleerd hebt en waar je nog vast loopt. Maken ruimte voor de laatste vragen en oefeningen. En, we kijken alvast vooruit. Wat neem je mee? Wat wil je anders gaan doen en wat heb je daarvoor nodig? Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen. Wedden dat niet iedereen het droog houdt? 😉 Ik mis jullie in elk geval nu al.

Proost! Op een mooi traject.

Even praktisch

Oke, even praktisch:

De data van de online sessies zijn:

Woensdag 8 februari
Dinsdag 14 februari
Donderdag 23 februari
Woensdag 1 maart
Woensdag 8 maart
Dinsdag 14 maart

Alle sessies zijn van 19:30 tot 21:00

De afsluitende live middag is op 8 april.

We starten om 14:00 en sluiten om 16:30 af met een borrel.

 
  • Alle sessies worden opgenomen, maar het is niet aan te raden meer dan 1 sessie te missen. 
  • Er is een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers.
  • Let op: De groep is niet geschikt voor stellen om gezamenlijk aan deel te nemen

Ben je er klaar voor?

Ik zou zeggen…

Maar, wanneer is dit iets voor mij?

En wanneer ook niet

Als je single bent

Dan is deze groep iets voor jou als je bijvoorbeeld nog het één en ander te verwerken hebt na een vorige relatie. Als je wil voorkomen dat je in een nieuwe relatie tegen vergelijkbare problemen aanloopt. Als je moeite hebt met het aangaan van relaties of bedenken wanneer een mogelijke partner geschikt is voor jou. Of als grenzen en angst een terugkerend thema zijn in jouw eerdere relaties.

Heb je er door liefdesverdriet nog veel moeite mee als anderen over hun relatie praten? Of staan relaties en daten even onderaan je prioriteitenlijst? Dan is deze groep minder geschikt

Als je een relatie hebt

Dan is deze groep geschikt als je wil leren en groeien binnen je relatie, maar zonder met je partner aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld omdat je partner daar geen zin in heeft, omdat je eerst met anderen wil oefenen voor je het gesprek met je partner aan durft gaan, of omdat je tegen wat persoonlijke dingen aanloopt. Ook als je eerder samen in coaching of therapie bent geweest, jij wil doorleren maar je partner is er wel klaar mee. Als meer inzicht in je eigen gedrag en patronen belangrijk voor je is en als je ook weleens een ander perspectief op jullie relatie wil horen dan dat an je vrienden en familie.

Wil je echt samen met je partner aan de slag? Daar is deze groep niet geschikt voor. Je kunt eens kijken bij de Relatie Check-In.

Als je eerder coaching of therapie hebt gehad

Als je eerder coaching of therapie hebt gehad, kan een groepstraject een mooi vervolg zijn. Vooral als je graag verder wilt leren, groeien en oefenen, maar niet meer perse met een concrete eigen vraag zit. Of als je graag een nieuw perspectief wil en van anderen wil leren.

Het kan natuurlijk zijn dat we in de groep iets behandelen wat jij al weet of beheerst. Dat kan juist heel fijn en leerzaam zijn, maar weet je van jezelf dat je allergisch bent voor herhaling? Misschien is de groep dan niet voor jou.

Als je je ongemakkelijk voelt in groepen

Dan is de groep iets voor jou als je daar graag op een veilige plek mee wil oefenen. Een groep als deze, die toch al gaat over menselijke relaties, is bij uitstek een plek om te experimenteren op dit gebied. Om te oefenen met je plek vinden in een groep en om positieve ervaringen op te doen.

Vind je het prima dat groepen gewoon niets voor jou zijn en heb je dus geen behoefte daar iets aan te veranderen? Dan zou ik deze groep ook lekker aan je voorbij laten gaan.

Als je een hele specifieke hulpvraag hebt

Dan is deze groep iets voor jou als je ervoor openstaat om anderen mee te laten leren van jouw vraag, als je vraag oefening vereist of als je wel wat meer perspectieven op je situatie kunt gebruiken. 

Wil je graag dat alle aandacht naar jouw vraag of thema kan gaan en heb je niet veel zin om energie aan andere onderwerpen te besteden op dit moment? Dan is de groep waarschijnlijk niks voor jou. Neem eens een kijkje bij Voxercoaching!

Als je het interessant vindt, maar ook duur

Tsja, ik kan niet in jouw portemonnee kijken en ik zou nooit willen dat je geld uitgeeft wat je niet hebt (of wat je nodig hebt voor andere belangrijke dingen) De huidige prijs is een pilot prijs. Als ik iets nieuws uitprobeer doe ik dat altijd voor een veel lagere prijs, omdat ik vind dat wie mij vertrouwd als ik iets nieuws doe, daarvoor beloond mag worden. De prijs gaat hierna dus omhoog, niet omlaag. Ik vind het een hele mooie prijs voor zo’n uitgebreid programma, maar als jij dat niet vindt is het dus niet het programma voor jou. En dat is helemaal oké.

Vind je de prijs heel redelijk, maar is het gewoon aan de hoge kant voor je? Heb je al eens bij mijn online cursussen gekeken? Geen persoonlijke aandacht helaas, maar wel een stuk voordeliger. 

Als je nog nooit coaching of therapie hebt gehad

Dan is deze groep echt iets voor jou als je heel nieuwsgierig bent, maar het ook erg spannend vindt. Als je al vaak op het punt hebt gestaan om in te stappen, maar het idee van al die aandacht op jou toch te eng vond. Wat als je niet de juiste vragen stelt? Of iets onhandigs zegt? Een groep is dan ideaal. Je hoeft niet gelijk in het midden van de aandacht te staan. Anderen kunnen je helpen het ijs te breken, een onderwerp introduceren of een vraag te stellen.  Je went aan het concept van coaching met alle bijkomende voordelen van een groep. Plus, omdat het om een groep gaat is de prijs/tijd verhouding extra fijn natuurlijk 😉 

Vind je een groep juist nóg veel spannender dan individueel werken? En ervaar je al zo’n hoge drempel om te starten met coaching? Dan is de groep waarschijnlijk niet de beste plek voor jou. 

Als het je leuk lijkt, maar je hebt geen vraag

Dan kan de groep ideaal zijn, omdat je mee kunt leren van de vragen, casussen en input van anderen. Vaak komen je eigen vragen en thema’s vanzelf boven als je anderen over hun relaties hoort praten.

Maar wil je vooral gezellig meekijken en ben je niet van plan actief deel te nemen aan de groep? Dan is het niet zo geschikt. Voor de dynamiek van de groep is het belangrijk dat iedereen actief meedoet.

Wanneer je bang bent dat je je teveel met anderen bezig gaat houden, ten koste van je eigen proces.

Dat is een hele interessante. Als ik mijn werk goed doe, hou ik je regelmatig een spiegel voor als je teveel met andermans proces aan de slag gaat. Dan kan een groep juist een super mooi middel voor groei zijn. Want wat maakt dat het comfortabeler is om de ‘class clown’ uit te hangen, dan om eerlijk en zonder masker aanwezig te zijn? Ben je steeds anderen aan het helpen, maar pak je geen ruimte voor jezelf? Dan gebeurt dat vast niet alleen hier 😉 en is het dus een mooi thema om ‘in de groep te gooien.’ De groep is, samen met mij, je spiegel en een veilige plek om te experimenteren.

Maar, sta je niet open voor feedback over je gedrag in een groep? Of is dat niet iets waar je nu aan wil werken, bijvoorbeeld omdat andere dingen prioriteit hebben? Dan is de groep nu niet de plek voor je. 

Even iets heel belangrijks: Vertrouwelijkheid

Alles wat we bespreken in de groep is vertrouwelijk en blijft binnen de groep. Dat geldt dus niet alleen voor mij, maar ook voor alle deelnemers.

Doe je mee aan ‘Gooi het in de groep’ ? Dan beloof je de informatie van de anderen vertrouwelijk te behandelen. Jij wil immers ook dat anderen vertrouwelijk omgaan met jouw verhalen. Toch?

Oke Minki, ik weet genoeg.

Ik ga ervoor en ik…